Fixa en praktisk arbetsplats därhemma

Om du har förmånen att jobba hemifrån är det viktigt att skapa en ombonad arbetshörna som möjliggör produktivitet och obegränsad kreativitet. Du vill trots allt att din arbetsplats ska vara funktionell, samtidigt som den ser stilren ut, även om du jobbar hemifrån. 

 

I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa tips om hur du organiserar ett snyggt hemmakontor med rätt kontorsmaterial, funktionella möbler och estetiska inredningsdetaljer. Allt för att du ska kunna jobba effektivt på dina villkor.

Skrivbord och kontorsstol är oundvikliga

Det är lätt att tro att man bara kan slå sig ner vid matbordet eller i soffan och arbeta när man ändå inte behöver befinna sig på ett kontor. Och det kan du absolut – om du inte har något emot att få ryggproblem om några år vill säga. 

 

Med det sagt bör du investera i ett praktiskt skrivbord och en lämplig kontorsstol om du räknar med att arbeta hemifrån under en längre tid framöver. Vi föreslår ett höj- och sänkbart skrivbord för att se till att du inte är stillasittande hela dagen. Därutöver bör du inte kompromissa med arbetsstolens kvalitet, utan välja en som är ergonomiskt utformad för ett heltidsarbete. Sätet bör vara höj- och sänkbart det också, samt ha armstöd som går att få samma höjd som skrivbordet.

Organisera med lämpligt kontorsmaterial

Liksom det är lätt att förbise vikten av bekväma och funktionella möbler är det också lätt att tro att du inte behöver köpa lika mycket kontorsmaterial som på en konventionell arbetsplats. Det är dock ytterst viktigt att du investerar i lämpliga kontorsmaterial så att du alltid har rätt redskap nära till hands vid behov. 

 

Lämpliga kontorsmaterial kan vara i princip vad som helst – från pärmar och anteckningsböcker till våtdukar för skärmen och kabelhanteringssystem. Ju bättre organiserad arbetsmiljö, desto mer produktiv tillåts du vara!

Inred med omsorg för att låta kreativiteten flöda

När du organiserar ditt hemmakontor är det viktigt att du inte bara tänker på hur du kan göra utrymmet så praktiskt som möjligt. Den största fördelen med att jobba hemifrån är ju ändå att du kan inreda din arbetshörna lite som du vill. Om du jobbar inom något kreativt är det i princip ett måste att sätta lite färg på utrymmet, annars är det osannolikt att du kläcker några nya idéer. Men även du som inte har ett kreativt yrke kommer att känna dig mer energisk om du dekorerar med omsorg.

 

Det första vi rekommenderar är att skaffa en del växter som du placerar runt om i ditt hemmakontor. Såväl små som stora, gärna i olika färger. Torkade blommor eller plastväxter fungerar jättebra för dig som tycker det är en utmaning att hålla vanliga växter levande.

 

Därefter vill vi slå ett slag för att hänga upp diverse tavlor och affischer på väggarna. Det sätter en personlig prägel på utrymmet samtidigt som du gör hela kontoret mer ombonat och snyggt. Alternativt kan du hänga upp en stor anslagstavla eller whiteboard som du kan använda såväl för arbetsrelaterade uppgifter som för att visa upp personliga detaljer