Väder i Marbella: Guide till året runt-väder och vattentemperatur

Marbella är en populär destination för sol- och strandälskare. De som planerar en resa till Marbella undrar ofta om vad vädret är som året runt och hur vattentemperaturen är. Här kommer en guide som hjälper dig att förstå Marbellas klimat och vad du kan förvänta dig under olika tider på året.

Vädret i Marbella

Marbella har ett behagligt subtropiskt medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Staden räknas till Spaniens soligaste platser och mottar mycket solsken året runt.

Väder under vintermånaderna (december – februari):

Under vintern är medeltemperaturen i Marbella runt 12-18 grader Celsius. Dagstemperaturerna kan nå upp till 20 grader Celsius under soliga dagar, medan natttemperaturen kan sjunka till 8-10 grader Celsius. Det regnar relativt lite under vintermånaderna, dock kan det förekomma sporadiska regnskurar. Detta är en behaglig tid för att utforska staden och njuta av dess charm utan att bli överväldigad av värme och folkmassor.

Väder under vårmånaderna (mars – maj):

Under våren blir vädret i Marbella mildare och behagligare. Dagstemperaturerna ligger vanligtvis mellan 18-23 grader Celsius. Natttemperaturen kan dock fortfarande vara sval, speciellt i början av våren. Detta är en fantastisk tid att besöka Marbella om du vill uppleva stadens skönhet innan sommarsäsongen börjar.

Väder under sommarmånaderna (juni – augusti):

Sommaren i Marbella är varm och solig med dagstemperaturer som kan överstiga 30 grader Celsius. Natttemperaturen sjunker sällan under 20 grader Celsius. Det regnar mycket lite under sommarmånaderna, vilket gör det till en utmärkt tid att njuta av Marbellas stränder och koppla av vid poolen.

Väder under höstmånaderna (september – november):

Hösten i Marbella är fortfarande varm och behaglig. Dagstemperaturerna ligger vanligtvis mellan 20-25 grader Celsius, och natttemperaturen sjunker gradvis mot vintern. Det regnar mer under höstmånaderna, men mängden regn varierar och kan vara interspersed med soliga dagar.

Vattentemperatur i Marbella

Marbella har varmt vatten året runt tack vare dess läge längs Costa del Sol. Havstemperaturen varierar dock beroende på säsong.

Vattentemperatur under vintermånaderna (december – februari):

Under vintern är vattentemperaturen i Marbella ca 15-18 grader Celsius. Det kan vara lite svalt för de som föredrar att bada, men det är fortfarande möjligt att njuta av stranden och vattenaktiviteter.

Vattentemperatur under vårmånaderna (mars – maj):

Med början av våren börjar vattentemperaturen stiga. I mars är den vanligtvis runt 16-19 grader Celsius, medan den kan nå 20-22 grader Celsius i maj. Vattentemperaturen blir gradvis mer behaglig och lockar fler besökare till stränderna.

Vattentemperatur under sommarmånaderna (juni – augusti):

Under sommarmånaderna är vattentemperaturen i Marbella varm och härlig, nådde vanligtvis 23-26 grader Celsius. Det är perfekt för att simma, snorkla och andra vattenaktiviteter.

Vattentemperatur under höstmånaderna (september – november):

Vattentemperaturen i Marbella sjunker gradvis under hösten, men är fortfarande relativt varm och behaglig att bada i. I september är den vanligtvis runt 24-25 grader Celsius, medan den sjunker mot 20-22 grader Celsius i november.

Så oavsett vilken tid på året du besöker Marbella, kan du förvänta dig ett behagligt klimat och varma temperaturer. Vare sig du föredrar att bada i havet eller njuta av solskenet på stranden, erbjuder Marbella det perfekta vädret för en minnesvärd semester.

Ofte stillede spørgsmål

Vilken typ av väder kan man förvänta sig i Marbella?

Marbella har ett typiskt medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar.

Vilken är den bästa tiden att besöka Marbella för att njuta av gott väder?

För att njuta av gott väder är det bäst att besöka Marbella under våren och sommaren då temperaturen är som högst.

Vilken är den genomsnittliga temperaturen i Marbella under mars?

Den genomsnittliga temperaturen i Marbella under mars ligger mellan cirka 12-19 grader Celsius.

Vad är den genomsnittliga vattentemperaturen i Marbella?

Den genomsnittliga vattentemperaturen i Marbella ligger mellan 16-26 grader Celsius beroende på säsong.

Hur är vädret i Fuengirola året runt?

Fuengirola har ett liknande medelhavsklimat som Marbella med milda vintrar och varma somrar.

Vilken är den genomsnittliga temperaturen i Marbella under december?

Den genomsnittliga temperaturen i Marbella under december ligger mellan cirka 8-17 grader Celsius.

Vilket organ ansvarar för väderprognoser i Spanien?

I Spanien ansvarar SMHI (Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut) för att ge väderprognoser.

Var kan man hitta aktuell väderinformation för Marbella?

För aktuell väderinformation kan man använda Yr-appen eller söka på Google efter “väder Marbella”.

Hur är vädret i Marbella året runt?

Marbella har generellt sett mycket soligt och behagligt väder året runt med milda vintrar och varma somrar.

Vad är den genomsnittliga temperaturen i Marbella?

Den genomsnittliga temperaturen i Marbella varierar beroende på säsong, men ligger vanligtvis mellan 15-30 grader Celsius.

Artiklen Väder i Marbella: Guide till året runt-väder och vattentemperatur har i gennemsnit fået 4.8 stjerner baseret på 11 anmeldelser